Шановні друзі !!! Вітаю Вас на своєму блозі! Дуже сподіваюсь, що ми подружимось. Приємного вам перегляду!!!

суббота, 16 апреля 2011 г.

Четвертий день декади " Фізики і лірики , об`єднуйтесь!".
Сьогодні четвертий день декади, дуже насичений  заходами, бо всі ми так зацікавилися  цією темою, що намагаємося якомога більше встигнути зробити.
На першому уроці в 5 класі (вч.Чурса І. Д.) пройшов цікавий бінарний урок" Фізика в літературі і поезії". 

Приємно вразили п`ятикласники:вони написали власні твори про те, де в літературі можна зустрітися  з фізикою, писали  вірші на тему: "Про що я мрію, коли дивлюся на небо", малювали ілюстраціі до своїх творів.А ще демонстрували такі знання з астрономії, що важко було повірити, що це учні лише 5 класу. Найбільшим знавцем астрономічних і космічних явищ виявився Жуков Микола, а найкрасивіший вірш про космос написала Маракасова Катерина. Молодці!!

На третьому  уроці ми зустрілися в 6 класі  (вч. Сажнєва К. М.) 
.При вивченні  байки Л. Глібова " Щука",учні розвивали творчі здібності, культуру зв`язного мовлення,артистизм, сприйняття художнього слова.А потім вчитель поставила перед учнями задачу : знайти елементи фізики, або математики в цій байці. І виявилося,щука плаває у воді за законами фізики, а коли учні малювали ілюстраціі до байки, то вони розвивали просторове уявлення: щука у воді у гонитві за маленькими рибками! На уроці було цікаво . жваво .Багатто життєвих істин винесли для себе учні з цього уроку!

Справжнім інтелектуальним штурмом стало для учнів10 класу засідання клубу " Старшокласник"(вч. Чижиковська Т.В.), який був проведений у формі інформаційно- розважальної гри "фізики і лірикі".Учні демонстрували свої знання з цих наук, знову і знову доводячи  їх сумісність. Вчитель так майстерно підібрала  завдання , що протягом всього  часу не спадав інтерес до гри. Всі отримали задоволення від зустрічі : і знання закріпили, і пошуткували, і відпочили. А найголовніше:фізики і лірики об`єдналися! 


Комментариев нет:

Отправить комментарий